בחורף נהנים מהגינה עם תנור חימום פטרייה, חימום חוץ עבור מסעדות וגינות פרטיות.
השקעת בדשא ובפרחים, דאגת למערכת השקייה חדשנית ואף התקנת פרגולה נהדרת. ובכל זאת, כאשר אתה יושב בבית מול תנור החימום וצופה בגינה שלך דרך חלון מלא אדים, אתה מרגיש שמשהו חסר לך. אז אם אתה שואל את עצמך כיצד ניתן להנות מהגינה הפרטית גם בימות החורף הקרים, התשובה היא תנור חימום פטרייה (או פטריית חימום).
לאחר שכבר הפך למצרך פופולארי בשוק העסקי (מסעדות\בתי קפה,עמדות שמירה), נמצא תנור זה, שקיבל את שמו בגלל צורתו דמויית הפטרייה, בפריחה גם בשוק הפרטי. בעלי גינות רבים מאמצים את המנהג שהנהיגו בעלי המסעדות, ומתחדשים בתנור חימום פטרייה גם לגינתם הפרטית.
תנור חימום פטרייה מוצר בטיחותי
תנור חימום פטרייה הינו מוצר שהולך וצובר תאוצה בשנים האחרונות. בבסיסו של התנור נמצא בלון גז ומעליו, באופן מוסתר והרחק מהישג ידם של ילדים, לוח ההפעלה. ההפעלה עצמה מתבצעת בצורה אלקטרונית כאשר אפקט החימום מתבצע על ידי מקרן חימום אינפרא אדום, המקרין חום תוך מספר דקות על האזור הרצוי. רדיוס החימום של תנור חימום פטרייה נע בין 4-5 מטרים מכל צד (קוטר שטח חימום של 7-9 מטר) ומכסה לרוב את כל שטח הגינה המקורה. בעלי גינות מצאו שימושים רבים לתנור חימום פטרייה בגינתם: לרוב הוא מוצב מתחת לפרגולה ומחמם את השולחן המשפחתי בו נערכות ארוחות הערב. יש גם כאלו המוציאים אותו אל מחוץ לפרגולה, לאזור הג'קוזי או הבריכה: עמידותו בכל תנאי מזג האוויר מאפשרת את העמדתו ליד הבריכה. במידה ומדובר בג'קוזי, יכולה פטרית החימום לכסות את רדיוס הג'קוזי כולו, ולאפשר רחצה חמימה למרות מזג האוויר הקר. יש כאלו המעמידים את פטריית החימום ליד עמדת המנגל המשפחתית וכך יכולים לבצע את תנועת הניפנוף הכה ישראלית גם בחורף.
תנור פטריית חימום – חיסכון באנרגייה
תנור חימום פטרייה הוא תנור חימום חסכוני במיוחד. צריכת הגז הנמוכה מאפשרת עבודה רציפה של עד כ-20 שעות. אולם בעוד שבמסעדות מתכלה בלון הגז לאחר כשבוע, בבית יכול בלון הגז להחזיק מעמד גם חורף שלם. פטריית החימום מגיעה במספר גדלים ועיצובים שונים כאשר הפופולאריים ביותר לגינה הם העיצובים מנחושת ונירוסטה, המשתלבים היטב בנוף הגינה ובתאורה שלה. במידת הצורך ניתן גם להכניס אותה אל תוך הבית.
אז אם אתם מעוניינים להאריך את פעילות הגינה שלכם אל תוך ימי החורף הקרים, אם אתם רוצים לשתות את הקפה של הבוקר מהצד הנכון של המרפסת ולהריח את הגשם הראשון ואת ריח הגינה הרטובה, הפיתרון המומלץ עבורכם הוא תנור חימום פטרייה.
שימושי עסקים בפטריות חימום
רוב המסעדות בארץ נבנו כך שיתאימו למזג האוויר הקייצי השורר בישראל ברוב ימות השנה. הדקים הפתוחים, המרפסות הצבעוניות והשולחנות המפוזרים ללא קורת גג מאפשרים אירוח קיצי ושובב בימי הקיץ החמים וממקסמים את הרווחים של בעלי המסעדות. אולם בחורף, מוצאים עצמם בעלי המסעדות בבעיה: מקומות האירוח במסעדה מצטמצמים, לעיתים דרמטית, ורמת ההכנסות יורדת בהתאם שכן בלתי אפשרי לשבת בחוץ, על הדקים הרטובים והמרפסות הקפואות. לשם כך אימצו בעלי עסקים רבים בישראל תנורי חימום למסעדות, הידועים בכינויים: "פטריות חימום".
שימושי פטריות חימום לבתי קפה ומסעדות בחורף
תנורי חימום למסעדות מסוג "פטריית חימום" הפכו בשנים האחרונות לדיירי קבע בבתי עסק רבים ברחבי הארץ. תנורים אלו פועלים על גז ומאפשרים את פיזור החום המופק מהם לרדיוס רחב במיוחד. תנורי חימום למסעדות אפקטיבים הן באזורים פתוחים והן באזורים מקורים ועיקר השימוש בהם נעשה בדרך כלל במקומות אירוח כגון בתי קפה, בתי מלון וכו. בעלי העסק רוכשים אותם לרוב במספר יחידות, בכדי לכסות אזור רחב ככל האפשר בעסק, אולם ניתן גם לרכוש תנורי פטריה אלו כבודדים, למטרות פרטיות כגון חימום הגינה. תנורי חימום למסעדות נחשבים אמינים במיוחד ובטיחותיים: הבסיס כבד ואינו מאפשר נפילה, הם עשויים מנירוסטה שאינה מחלידה ועמידים בכל תנאי מזג האוויר. ניתן לרכוש אותם בצבעים וצורות שונות ובעוצמת חימום שונה.
כיצד עובדים תנורי פטריות חימום למסעדות?
בבסיסו של כל תנור נמצא בלון גז ומעליו, באופן מוסתר והרחק מהישג ידם של ילדים, לוח ההפעלה. ההפעלה עצמה מתבצעת בצורה אלקטרונית כאשר אפקט החימום מתבצע על ידי מקרן חימום אינפרא אדום, המקרין חום תוך מספר דקות על האזור הרצוי. תנור חימום למסעדות הוא פיטריות חימום המאפשרות חימום כל מקום ובכל זמן. בעל עסק יכול לשנע את תנורי החימום ממקום אחד לשני ללא שום בעייה ויתרונם הגדול הוא ביכולתם לחמם גם אזורים מקורים. קוטר החימום נע לרוב בין 7-9 מטרים וניתן לכוון ידנית את עוצמת החום ולהקטין (או להגדיל) את רדיוס החימום בהתאם. צריכת גז בתנורי חימום למסעדות נמוכה במיוחד, מאפשרת עבודה רציפה של עד כ-20 שעות ברציפות
הפופולאריות של תנורי חימום למסעדות עלתה בשנים האחרונות בגלל אמינותם הרבה ויכולתם לשמור על מספר לקוחות קבוע בכל עסק הן בקיץ והן בחורף. בישראל נכון הדבר שבעתיים ובעלי מסעדות רבים יודעים לספר כי ההשקעה בתנור מסוג "פטריות חימום" מחזירה עצמה תוך מספר ימים בלבד.